Toiminnanjohtaja ja toimitusjohtaja esittäytyvät!

Kuka: Mira Murtomäki
Ammatti: Toiminnanjohtaja
Asuu: Eurajoella
Perhe: Koira, äiti, isä, pikkusisko
Harrastukset: golf, nuorkauppakamaritoiminta, pubivisailu, crossfit
Ikä: 27


Nuori ja nälkäinen

Joskus elämässä tulee tilanne, että pitää tarttua hetkeen pelkäämättä ja vain luottaa omaan intuitioonsa.

Niin kävi Mira Murtomäelle eräänä torstai-iltana kun hän silmäili Rauma Golfin toimitus-ja toiminnanjohtajahaun ilmoitusta. Tarttuminen kynään ja askeleen ottaminen kannatti, ja nyt tuore toiminnanjohtaja saa joka päivä tehdä unelmatyötään.
”Golfyhteisön vahvuus ovat aktiiviset, positiiviset ja aidot ihmiset – palkkalistoilla olevat ja talkootyötä tekevät. Monessa vaikeassakin asiassa on iso mahdollisuus onnistua, kun tekee sitä täydellä sydämellään.” Murtomäki toteaa.

”Mirassa asuu mahtava positiivinen elohiiri. Hän on rehti ja reilu, innokas oppimaan ja taitava organisoimaan. Hänessä on aito halu tehdä ja kehittää uutta, luoda positiivisuutta ja hyvää fiilistä ympärilleen. Meistä tuntui hallituksessa, että tarvitsimme kasvot ja sydämen Rauma Golfille – ihmisen, joka sitoutuu joka solullaan toimintaamme ja laittaa itsensä likoon voimia säästelemättä. Mirassa yhdistyvät nämä kaikki ominaisuudet, enkä voisi olla iloisempi, että pääsemme tekemään töitä hänen kanssaan.” sanoo Golfrauma Oy:n toimitusjohtaja Anna Suominen.

Aktiivisuuden tasapaino

”Jukka Pelkonen on tehnyt loistavaa työtä ja luonut hyvät puitteet minulle tarttua asioihin. Monta kehityshanketta on viety eteenpäin seurayhteistyössä ja verkostoitumisessa ja jäsentyössä on helppo jatkaa Jukan avaamalla tiellä.” Mira toteaa kiitellen.

"Rauma Golfissa on hyvä aktiivinen senioriyhteisö, jonka toiminnan tukeminen on tärkeä osa toiminnanjohtajan työtä.

Junioripelaajien osalta me tarvitsemme uusia toimintamalleja erityisesti sitouttamisen osalta. Sisäänheitto Pron toimesta on loistavassa mallissa, nyt tarvitsee vain saada kiinnitettyä innostuneista junioreista tulevaisuuden aktiivigolfareita Raumalle.
​​​​​​​
Klubipelaajalle tahdomme tarjota tulevaisuudessa entistä enemmän golfin ympärille nivoutuvaa palvelua ja sopivasti aktiivisuutta. Tämän päivän klubipelaaja haluaa kehittyä ja kasvaa pelaajana, mutta haluaa myös rentoutua ja pitää hauskaa vapaa-ajallaan. Tähän meillä on erittäin hyviä ajatuksia vireillä, joista kuullaan pian lisää.” Mira Murtomäki hymyilee.


Kuka: Anna Suominen
Ammatti: Talouspäällikkö Contineo Oy, Toimitusjohtaja Golfrauma Oy (oman työn ohella)
Asuu: Raumalla
Perhe: Kaksi tytärtä ja kissa
Harrastukset: Golf, juoksu, lautailu, lukeminen, kävely
Ikä: 42


Hyppy

”Siinä oli jännitystä ilmassa, kun otin hallituspaikan vastaan keväällä 2022 ja aloitin Golfrauma Oy:n puheenjohtajana. Tiesin, että minä olin erilainen valinta jo pelkästään iältäni ja sukupuoleltani, kuin monet edeltäjäni, mutta olin myös uusi urheiluseuratoiminnassa. Rauma Golfin toiminta yhtiöiden sisällä oli minulle vieras – olinhan seurannut sitä aiemmin pelkästään jäsenen silmin.” kertoo Anna Suominen.

”Minulle kaikessa tekemisessä tärkeää on pysyä rehellisenä, olla luottamuksen arvoinen ja avoin. Elämä on opettanut, että näin toimiessa on helpompi hengittää ja voi seistä selkä suorana päätöksien takana."

Seurayhteisö on muista liiketoimintaorganisaatioista poikkeava ihmisten yhteisö, koska siinä ei ole tavallisen työyhteisön lainalaisuuksia– on helpompi toimia irrallaan toisista tai pienemmissä ryhmissä, kuin yhtenä tiiviinä yhteisönä. Tämä tekee asioiden eteenpäin viemisen ja kulttuurin edistämisen haastavammaksi. Onneksi me olemme kävelleet jo hyvän matkaa oikealla tiellä, ja mahdollisuudet vaikka mihin ovat olemassa.” Suominen toteaa.

Mira Murtomäki lisää vielä oman kokemuksensa: ”Tässä muutaman viikon aikana on jo tullut hyvin selväksi, että Anna on synonyymi tehokkaalle, asiantuntevalle, luotettavalle ja empaattiselle ihmiselle. Töitä tehdään tosissaan ja asiat hoituvat alta aikayksikön, mutta samalla pysyy se kuuluisa pilke silmäkulmassa. Henkilökohtaisesti olen Annalle erityisen kiitollinen siitä, miten helppoa hän on uuden aloittamisesta tehnyt: ”tyhmiä” kysymyksiä on uskaltanut hyvillä mielin kysyä ja totinenkin työnteko on ollut oikeasti hauskaa.”

Luottopelaajat ja luottamus

”Meillä on loistava työyhteisö. Vaihtuvuutta ja vaihtelevuutta tulee toiminnan kausiluontoisuuden myötä, joka on rikkaus. Yhteen hiileen puhalletaan ja meillä on ammattilaisia vankka rivi varmistamassa, että kaikki toimii ja saamme jälleen kentän, jolla on ilo pelata.
Minä olen hurjan ylpeä meidän väestä; Siitä, miten sitoutunutta tekeminen on ollut vuodesta toiseen ja siitä, millä huolella asiat tehdään ja viedään loppuun."

Suominen vakavoituu:
​​​​​​​
”Mutta minä kaipaan luottamusta. Varauksetonta luottamusta ihmisiin, jotka laittavat itsensä likoon sen edestä, että Rauma Golf olisi paikka, jonne tullaan hymy kasvoilla ja sieltä voisi lähteä rentoutuneena, vaikka oma pelaaminen ei aina mintissä olisikaan. Kaipaan uskoa siihen, että me kaikki pyrimme edesauttamaan yhteisössä hyvän, positiivisen kulttuurin leviämistä ja omalla toiminnallamme teemme sen mahdolliseksi.

Me kaikki olemme luottopelaajia – olit sitten kentällä, konetta käyttämässä, keittiössä, rangella, tiiaamassa tai juoma kädessä terassin lämmössä– sinulla on kaikki kortit käsissäsi.


Tehdään niillä korteilla yhdessä hyvää.

Anna Suominen