Unohtuiko jotain?

Kenttämestarimme laittoi tänään - jälleen kerran - päivityksen Rauma Golfin facebook-sivulle, koskien todella tärkeää asiaa: yhteisen kenttämme kunnosta huolehtimista, joka kuuluu jokaiselle golfarille.

Muistetaan siis korjata alastulojäljet viheriöillä ja lyöntijäljet niin väyliltä kuin niiden välittömästä läheisyydestäkin. Tämä koskee myös näitä hieman haasteellisimpia aikoja, kun kentän kunto vielä hakee parastaan. Eli griinihaarukat käyttöön ja divotit lyöntien jälkeen paikoilleen, mikäli se vaan mahdollista on, vaikkeivat väylät ja viheriöt haastavan talvikauden ja pitkän kuivuuden jäljiltä olekaan parhaassa mahdollisessa iskussaan.

Alla kenttämestarimme Jussi Renkon viesti:

Ei ole mukava putata jos omalla puttilinjalla on korjaamaton alastulojälki! Muistathan korjata oman alastulojälkesi Hyvä vinkki tähän on: "jos et löydä omaa alastulojälkeä, korjaa kolme muuta". Jos pelikaverilta tämä sattuu unohtumaan, on siitä hyvä vinkata! Näin saamme pidettyä yhdessä kentästä huolta.

Näitä on nähty taas ihan liikaa tällä kaudella myös Pomppusissa..

Korjaamattomalla tai väärin korjatulla alastulojäljellä viheriöt altistuvat erilaisille kasvitaudeille huomattavasti helpommin, myös kylänurmikka saa valtaa helpommin viheriöillä. Pelipinnoista muodostuu myös pidemmällä aikavälillä epätasaisemmat.

Oikeaoppisesti alastulojälki korjataan griinihaarukalla täyttämällä sivuilta päin "ehjällä" nurmella. Ei siis nostamalla! Alhaalta päin nostamalla korjattu jälki jättää pintaan murskaantuneet/vaurioituneet lehdet, nämä altistuvat helposti kasvitaudeille.

Oikeaoppinen tapa korjata alastulojäki, löytyy vaikkapa linkkipainikkeesta aukeavasta videosta. Mainokset voi skipata halutessaan.


Yhteisöllisyys syntyy ja vahvistuu käytännön tekojen kautta. Kentän kunnosta huolehtiminen on yksi parhaista tavoista tehdä se Rauma Golfissa.