Huhtikuun kuulumisia

Huhtikuu on perinteisesti ollut se kuukausi, kun nurmikko alkaa jo hieman siellä täällä vihertää ja golffareiden on aika viritellä niin itsensä kuin harrastuksen vaatimat varusteet pelikuntoon. Niin se saattaa olla tänäkin vuonna, mutta se tiedetään lähes sataprosenttisella varmuudella jo nyt, ettei pelikausi starttaa Pomppusissa ainakaan pääsiäisenä. Itse asiassa vappukin alkaa olla kohta ihan hyvä tavoite kentän avaamiselle.

Emmekä me ole tämän asian kanssa todellakaan yksin. Talvi on ollut niin vaikea kuin olla voi suurimmalle osalle eteläisen Suomen kenttiä ja haasteita on tiedossa todella monessa kaupungissa. Vaan säille ei edelleenkään kukaan meistä mahda mitään.

Syynä kevään tuskallisen hitaaseen etenemiseen on erittäin kylmät yöt. Vaikka aurinko päivisin lämmittäkin ja esimerkiksi Pomppusten pellolla kulkeva takaysimme näyttää kovin lumettomalta, on kasvualusta vielä erittäin vahvasti rodan kourissa. Ja osittain metsäisissä maastoissa kulkevalla etuysillä tilanne on vielä haastavampi. Niinpä läheskään kaikkia keväälle kuuluvia kentänhoitotöitä ei päästä tekemään. Nyt on siis vain odoteltava, ja katsottava mitä luonto meille kevään tulon suhteen tarjoaa. Tiedotamme kyllä aktiivisesti, miten kentän pelikuntoon saattaminen etenee. Eli hieman vielä malttia, kenttähenkilökunnan antamia ohjeita tinkimättä noudattaen.


Aprillipäivä nollasi eBirdien

Golfliiton ylläpitämä eBirdie -järjestelmä, josta voi seurata mm. oman tasoituksensa kehitystä ja historiaa, nollaantui jälleen maaliskuun viimeisenä päivänä. Käytännössä tämä näkyi golffareilla lähinnä siten, että aktiiviset tasoitukset muuttuivat passiivisiksi. Jos siis satuitte katsomaan eilen tai tänään ennen puoltapäivää omaa jäsen- ja tasoituskorttianne Golfliiton eBirdie -sovelluksessa, niin se ilmoitti: "Ei voimassa".

Vaan nyt kaikki on toisin. Siis kaikilla teillä, jotka maksoivat jäsenmaksunsa 1.4. mennessä. Päivitin tiedot järjestelmään tänään aamupäivästä. Jos siis olet maksanut tämän kauden jäsenmaksusi, joita on lähetelty helmi-, maaliskuussa pääsääntöisesti sähköposteihinne, niin asian pitäisi olla kunnossa. Mikäli jäsenmaksusi on vielä maksamatta, niin homma kannattaa hoitaa kuntoon hyvissä ajoin ennen kauden alkua, sillä jäsenmaksun maksaminen on ehtona pelaamiselle Suomessa mm. vakuutusturvan takia. Lisäksi joissain ulkomaan golfkohteissa aktiivinen jäsenyys vaaditaan, että pelaamaan pääsee.

Jäsenmaksuvelvoitteensa oli hoitanut eiliseen mennessä noin puolet jäsenistämme. Otetaanko sellainen yhteinen projekti, että pääsiäiseen mennessä loputkin maksut ovat kunnossa? Sitten voi hyvillä mielin jäädä odottelemaan kauden alkamista.

Jos jäsenmaksulaskuissanne on edelleen jotain epäselvää, niin olkaa yhteydessä. Aika monella jäsenellämme oli jäsentiedoissa vanha tai muuten käytöstä pois oleva sähköposti ja siksi laskut olivat jääneet matkalle. Korjailin ne eilen kuntoon kahta jäsentämme lukuun ottamatta, sillä heitä en saanut kiinni puhelimella. Tässä kohtaa minulla olisi hyvä sauma pyytää jokaista tarkistamaan jäsentietonsa, että juurikin sähköpostiosoite on varmasti oikein, mutta eihän tämä viesti luonnollisestikaan mene juuri heille, joilla sähköpostiosoite on järjestelmässämme väärin ja te jotka tämän saatte, niin.. Tällaista käytännön ironiaa tähän kohtaa.


Muistutuksia tulevista tapahtumista

Tässä kohtaa on hyvä muistuttaa parista lähitulevaisuuden tapahtumasta. Osakkaitamme koskee erityisesti 7.4. klo 18:00 Kivikylän Areenan perinnetilassa pidettävä yhtiökokous. Kutsun mukaisesti ennakkoilmoittautuminen olisi suotavaa 4.4. klo 16:00 mennessä, jotta osaamme varata kokoukseen sopivan määrän tarjoilua. Kokouksesta löytyy lisätietoa nettisivuiltamme "Ajankohtaista" osiosta.

Samaisessa osiossa on myös ensi kesän alkeiskurssien aikataulu. Eli jos teillä on joku tuttava, perheenjäsen tai muuten golfista kiinnostunut henkilö tiedossa, niin vinkatkaa vilkaisemaan green card -kurssien päivämäärät ja ilmoittautumaan ohjeen mukaan.

Rauman teatterilla pidettävään sääntöiltaan sekä Viron pelireissulle löytyy ilmoittautumislinkki "Tapahtumat" otsikon alta. Sunnuntaina 24.4. klo 15:00 alkavaan sääntöiltaan on ilmoittautunut jo kolmekymmentä jäsentämme - mikä on aivan erinomainen määrä - mutta kaikki halukkaat mahtuvat kyllä mukaan. Ennakkoilmoittautuminen päättyy 17.4. Tilausuus on jäsenillimme maksuton.

Toukokuun 16.-18. tapahtuva Viron pelimatka olisi vielä muutamaa ilmoittautujaa vailla, että matka kannattaa tehdä. Nyt siis rohkeasti mukaan vaikka avecin kanssa! Kaikki matkalla pelattavat kentät ovat erinomaisia ja majoitus tasokkaassa hotellissa. Aikaa ilmoittautua on 8.4. asti.


Muuta

Kiivaasti lähestyvä kausi tuo muutamia muutoksia toimintaamme. Tärkeimpänä tietenkin uuden toimarin aloittaminen työssään. Ymmärtääkseni valintaan nimetty toimikunta on työnsä loppusuoralla valinnan suhteen ja he tiedottavat yhteisöllemme uuden kipparin nimen ihan lähi aikoina. Itse olen ohjaksissa vielä äitienpäiväviikon ja sitten ojennan kapulan seuraajalleni, siirtyen seuraanne RG:n rivijäseneksi.

Myös Wisegolfiin siirtyminen on puhuttanut edelleen, mutta lupaan sen olevan erittäin selkeä ja helppokäyttöinen järjestelmä. Käytännön osoituksena tästä käy hyvin se, että kaltaiseni viisikymppinen humanisti on saanut valtavasti onnistumisen kokemuksia opittuaan käyttämäämään Wisen taloushallinnon, markkinoinnin ja jäsenhallinnan järjestelmiä. Eli jos minä osaan, niin osaatte te muutkin. Rohkeasti vain kokeilemaan, heti kun saadaan ajanvaraus auki ja Wise-app aktiiviseksi.

Nettisivuja parannellaan pitkin kevättä, kun saamme otettua uusia kuvia ja löydämme jostain aikaa tehdä hieman lisää materiaalia mm. harjoituspaikkojemme (range, lähipelialue, puttigriini ja par-3 -kenttä) esittelemiseksi.

Myös klubin ympäristön mainospintoihin tulee muutoksia - kiitos kahden uuden kumppanimme Mediateon ja Granon - ja uskoisin, että tätä kautta saamme hieman lisää selkeyttä ja ryhtiä alueen visuaaliseen ilmeeseen, uusien mainostajien lisäksi.

Iida esittelee varmasti jossain kohtaa ensi kesän caddiemasterit ja Jussi kenttähenkilökunnan. Mutta nämä sitten ihan kauden avaamisen kynnyksellä.

Hankimme myös hieman lisää seuratuotteita myyntiin pipojen lisäksi. Tarjolla tulee olemaan RG:n logolla varustettuja palloja, pelipaitoja ja joitain muitakin tekstiilejä. Yritämme saada ne myyntiin heti kauden alkuun, mutta toimitusketjut eivät ole ihan parhaassa rasvassa juuri tällä hetkellä, joten katsotaan miten meidän käy. Lisäksi Callaway:ta kohtasi melkoinen katastrofi, kun yksi heidän pallovarastoistaan tuhoutui tulipalossa ja sen mukana miljoonia Chromesoft -palloja hävisi savuna ilmaan. Näiden joukossa myös meille varatut kuulat. Näin ollen RG:n logolla varustettujen pallojen tarjonta on hieman kapeampi kuin olimme suunnitelleet, mutta Pro Shoparimme Ari tekee varmasti kaikkensa, että tuotteita saadaan hyvin tarjolle.

Tässä tämänkertaiset kuulumiset. Pysytään terveenä ja nautitaan pitenevistä päivistä. Nähdään viimeistään kesällä kentällä!


-toimarinne Pekka-