Kilpailumääräykset


RAUMA GOLF RY:N KILPAILUMÄÄRÄYKSET


YLEISTÄ

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kilpailuun ensisijaisesti internetissä www.nexgolf.fi/rg tai caddiemasterille. Ilmoittautumisaika päättyy perjantaina klo 12 lauantain kilpailuun. Jälki-ilmoittautuneet maksavat kilpailumaksun lisäksi 5€:n lisämaksun.

Ilmoittautuminen on sitova, mikäli sitä ei peruta ilmoittautumisajan puitteissa. Ilmoittautuessaan kilpailuun kilpailija sitoutuu osallistumaan kilpailuun järjestäjien määräämässä ryhmässä; sille osoitettuun aikaan. Lähtöaikaa voi toivoa aikaisin tai myöhään.

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen ilmoittautumisen voi peruuttaa ainoastaan riittävän henkilökohtaisen syyn ilmaantuessa. Ilmoittautumisensa peruuttavan kilpailijan on varauduttava antamaan kirjallinen selvitys peruutuksensa syistä kilpailutoimikunnan sitä pyytäessä. Ilman riittävää syytä peruuttavalta tai ilman ilmoitusta pois jäävältä kilpailijalta peritään kilpailumaksu kokonaisuudessaan.

Ilmoittautuneiden määrän ylittäessä maksimiosallistujamäärän (120) osallistumisoikeuden määrittää ilmottautumisjärjestys.

Kilpailu voidaan perua jos kilpailuun osallistujia on alle 15.

Arvonta

Lähtöryhmät arvotaan perjantaina klo 12 jälkeen. Lähtöajat löytyvät perjantaina klo 18 alkaen osoitteesta www.raumagolf.fi., ja ovat kysyttävissä caddiemasterilta.

Kilpailukierros

Kilpailukierros on yhtenäinen 18 reikää. Kilpailun puolivälissä on suositeltavaa pitää max 10 min. tauko. Lähdöt suoritetaan pääsääntöisesti tiiltä 1 ja 10.

Tuloskortit ja tasatulostilanne

Tulosten syöttämisessä käytetään Nexgolf Mobile -scores tuloskorttia.

Tasatuloksen sattuessa sijoitus ratkaistaan tasoituksellisissa sarjoissa siten, että alempi tarkka tasoitus voittaa; tasoituksettomissa sarjoissa matemaattisen menetelmän mukaan siten, että väylät 10–18 ovat sisääntulona, riippumatta lähtöteestä.

Lyöntipelimestaruuskilpailuissa mestaruudet ratkaistaan sudden death -menetelmällä, uusintareiät 10,11,12 …, muut sijat ratkaistaan matemaattisen menetelmän mukaan.

Palkinnot

Palkinnot jaetaan pääsääntöisesti heti tulosten varmistuttua paikanpäällä. Palkintoja ei lähetetä postitse. Jos henkilö saavuttaa kyseisessä kilpailussa eri sarjoissa useampia palkintosijoja, niin hänet palkitaan vain arvostetuimman mukaan (poikkeus: jos palkintosijat ovat sarjan voittajia niin siinä tapauksessa henkilö palkitaan useammin.)

Pelaajan, jonka tasoitus ei ole aktiivinen, osallistuessa kilpailuun ratkaisee tasoitustoimikunta kilpailukohtaisesti onko pelaaja oikeutettu saamaan palkinnon ko. kilpailusta. Päätöksestä ilmoitetaan pelaajalle ennen lähtöarvontaa.

Kilpailunjohtaja ja startteri

Kilpailunjohtaja toimii kilpailun tuomarina ja vastaa kilpailun kulusta, tuloksista ja palkintojen-jaosta.

Startteri voi osallistua kilpailuun, jossa toimii lähettäjänä, kuitenkin siten, että hän itse pelaa viimeisessä lähtöryhmässä.

Kuljetus

Kierroksellaan kaikkien pelaajien tulee kulkea jalkaisin, ellei kilpailutoimikunta anna lupaa käyttää golfautoa tai jotain muuta kilpailutoimikunnan hyväksymää kuljetusta.

YLEISET KILPAILUEHDOT

Hidas peli

Jos ryhmä jää laaditusta aikataulusta ja hidastelu ei johdu ohituksesta, pelaajille ilmoitetaan, että he joutuvat aikatarkkailuun. Mikäli pelaaja käyttää lyöntiinsä tämän jälkeen aikaa enemmän kuin 45 sekuntia siitä, kun hänen vuoronsa oli pelata palloa, saa pelaaja rangaistuksen säännön 6-7 (tarpeeton viivyttely) mukaisesti.

Ensimmäinen rikkomus: Yksi lyönti.
Toinen rikkomus: Kaksi lyöntiä.
Useampi rikkomus: Pelistä sulkeminen.


AVOIMET KILPAILUT

Osallistumisoikeus on kaikilla kansallisten golfliittojen jäsenillä sekä amatööreillä, että ammattilaisilla, jotka täyttävät ko. kilpailun osallistumisehdot. Sarjat ja pelimuodot selviävät kilpailukalenterista ja kilpailukutsuista.


SISÄISET KILPAILUT

Osallistumisoikeus vain seuraa kotiseuranaan pitävillä pelaajilla.


SEURAN MESTARUUSKILPAILUT

Osallistumisoikeus seuran jäsenillä, myös ammattilaiset.

Lyöntipelikilpailun sarjat, reikämäärät ja tii, jolta pelataan ovat seuraavat:Sarja

Reikämäärä

TiiMiehet

36 + 18

61
Naiset

18 + 18

53
Juniorit / pojat (alle 18 v)

18 + 18

58
Juniorit / tytöt (alle 18 v)

18 + 18

49
Seniorit miehet 50, 60, 70, 80

18 + 18

58/53
Seniorit naiset 50, 60, 70

18 + 18

49Pelaaja voi osallistua vain yhteen samana päivänä pelattavaan sarjaan.

Kilpailut pelataan niin, että miesten, naisten ja junioreiden kilpailut pelataan yhtenä viikonloppuna ja senioreiden kilpailut toisena.

Kilpailuiden lähtöluettelot laaditaan ensimmäisen päivän osalta niin, että ensin osallistujat jaetaan kahteen yhtä suureen ryhmään tasoitusjärjestyksessä, jonka jälkeen arvotaan peliryhmät. Toisena päivänä lähtöryhmät määräytyvät tulosluettelon perusteella ja lähtöjärjestys on käänteinen, kuitenkin niin, että viimeiselle kierrokselle lähtevät kolme parasta ryhmää lähtevät lähtöjen keskivaiheilla.

Reikäpelimestaruus sarjat, pelitapa ja tii, jolta pelataan:

16 pelaajaa jaetaan 4 lohkoon perjantaina lyöntipelikarsinnan mukaisesti.
Lohkojen sisällä pelataan kolmea muuta pelaajaa vastaan 9-reikäiset reikäpeliottelut lauantaina. Voitosta saa 2 pistettä, tasapelistä 1 pisteen. Jatkoreikiä ei pelata tässä vaiheessa.
Kun 3 ottelua on pelattu, lohkon voittaja menee jatkoon. Tasapisteissä jatkopaikasta pelataan sudden-death -uusinta (2, 3 tai 4 pelaajan kesken).


Sunnuntaina ratkotaan mitalit 4 parhaan pelaajan kesken normaalin reikäpelikaavion mukaisesti.

Näin jokaiselle pelaajalle tulee pelattavaksi ensimmäisenä päivänä 27 reikää (reikäpelit voivat ratketa tosin nopeammin). Lauantaina seuraava ottelu alkaa hetimmiten edellisen päätyttyä. Kaikki kolme ottelua pelataan ”putkeen”, ruokailu tapahtuu vasta päivän päätteeksi.
Jos pelaajan ensimmäinen ottelu käsittää reiät 1-9, niin seuraava ottelu pelataan reiillä 10-18 ja kolmas ottelu jälleen reiillä 1-9.


SarjaTii

Miehet61
Naiset53
Seniorit miehet 50 / 70

58/53

Seniorit naiset 50 / 7049