Kilpailumääräykset

RAUMA GOLF RY:N KILPAILUMÄÄRÄYKSET


YLEISTÄ

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kilpailuun ensisijaisesti Gamebookissa tai Caddiemasterille. Ilmoittautumisaika päättyy kilpailussa merkittyyn aikaan. Jälki-ilmoittautuneet (jos ilmoittautuminen mahdollista) maksavat kilpailumaksun lisäksi 5€:n lisämaksun.

Ilmoittautuminen on sitova, mikäli sitä ei peruta ilmoittautumisajan puitteissa. Ilmoittautuessaan kilpailuun kilpailija sitoutuu osallistumaan kilpailuun järjestäjien määräämässä ryhmässä; sille osoitettuun aikaan. Lähtöaikaa voi toivoa aikaisin tai myöhään, riippuen kilpailusta.

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen ilmoittautumisen voi peruuttaa ainoastaan riittävän henkilökohtaisen syyn ilmaantuessa. Ilmoittautumisensa peruuttavan kilpailijan on varauduttava antamaan kirjallinen selvitys peruutuksensa syistä kilpailutoimikunnan sitä pyytäessä. Ilman riittävää syytä peruuttavalta tai ilman ilmoitusta pois jäävältä kilpailijalta peritään kilpailumaksu kokonaisuudessaan.

Ilmoittautuneiden määrän ylittäessä maksimiosallistujamäärän (120) osallistumisoikeuden määrittää ilmottautumisjärjestys.

Kilpailu voidaan perua jos kilpailuun osallistujia on alle 15.

Kilpailukierros

Kilpailukierros on yhtenäinen 18 reikää. Kilpailun puolivälissä on suositeltavaa pitää max 10 min. tauko. Lähdöt suoritetaan pääsääntöisesti tiiltä 1 ja 10, yhteislähdöt eri asia.

Tuloskortit ja tasatulostilanne

Tulosten syöttämisessä käytetään Gamebook-sovellusta.

Tasatuloksen sattuessa sijoitus ratkaistaan tasoituksellisissa sarjoissa siten, että alempi tarkka tasoitus voittaa; tasoituksettomissa sarjoissa matemaattisen menetelmän mukaan siten, että väylät 10–18 ovat sisääntulona, riippumatta lähtöteestä.

Lyöntipelimestaruuskilpailuissa mestaruudet ratkaistaan sudden death -menetelmällä, uusintareiät 10,11,12 …, muut sijat ratkaistaan matemaattisen menetelmän mukaan.

Palkinnot

Palkinnot jaetaan pääsääntöisesti heti tulosten varmistuttua paikanpäällä. Palkintoja ei lähetetä postitse. Jos henkilö saavuttaa kyseisessä kilpailussa eri sarjoissa useampia palkintosijoja, niin hänet palkitaan vain arvostetuimman mukaan (poikkeus: jos palkintosijat ovat sarjan voittajia niin siinä tapauksessa henkilö palkitaan useammin.)

Pelaajan, jonka tasoitus ei ole aktiivinen, osallistuessa kilpailuun ratkaisee tasoitustoimikunta kilpailukohtaisesti onko pelaaja oikeutettu saamaan palkinnon ko. kilpailusta. Päätöksestä ilmoitetaan pelaajalle ennen lähtöarvontaa.

Kilpailunjohtaja ja startteri

Kilpailunjohtaja toimii kilpailun tuomarina ja vastaa kilpailun kulusta, tuloksista ja palkintojen-jaosta. Jokaisessa kisassa toiminnanjohtaja toimii lähtökohtaisesti kilpailunjohtajana.

Startteri voi osallistua kilpailuun, jossa toimii lähettäjänä, kuitenkin siten, että hän itse pelaa viimeisessä lähtöryhmässä.

Kuljetus

Kierroksellaan kaikkien pelaajien tulee kulkea jalkaisin, ellei kilpailutoimikunta anna lupaa käyttää golfautoa tai jotain muuta kilpailutoimikunnan hyväksymää kuljetusta. Seuraus kiellon rikkomisesta: tuloksen hylkääminen.

Virallisissa kilpailuissa käytössä golfliiton hard card.

YLEISET KILPAILUEHDOT

Hidas peli

Jos ryhmä jää laaditusta aikataulusta ja hidastelu ei johdu ohituksesta, pelaajille ilmoitetaan, että he joutuvat aikatarkkailuun. Mikäli pelaaja käyttää lyöntiinsä tämän jälkeen aikaa enemmän kuin 45 sekuntia siitä, kun hänen vuoronsa oli pelata palloa, saa pelaaja rangaistuksen säännön 6-7 (tarpeeton viivyttely) mukaisesti.

Ensimmäinen rikkomus: Yksi lyönti.
Toinen rikkomus: Kaksi lyöntiä.
Useampi rikkomus: Pelistä sulkeminen.


AVOIMET KILPAILUT

Osallistumisoikeus on kaikilla kansallisten golfliittojen jäsenillä ja sekä amatööreillä, että ammattilaisilla, jotka täyttävät ko. kilpailun osallistumisehdot. Sarjat ja pelimuodot selviävät kilpailukalenterista ja kilpailukutsuista.


SISÄISET KILPAILUT

Osallistumisoikeus vain seuraa kotiseuranaan pitävillä pelaajilla.


SEURAN MESTARUUSKILPAILUT

Lyöntipelit

Osallistumisoikeus seuran jäsenillä, myös ammattilaiset.

Lyöntipelikilpailun sarjat, reikämäärät ja tii, jolta pelataan ovat seuraavat:


SarjaReikämääräTii
Miehet36 + 1861
Naiset18 + 1853
Juniorit / pojat (alle 18 v)18 + 1858
Juniorit / tytöt (alle 18 v)18 + 1849
Seniorit miehet 50, 60, 70, 8018 + 1858/53
Seniorit naiset 50, 60, 7018 + 1849


Pelaaja voi osallistua vain yhteen samana päivänä pelattavaan sarjaan.

Kilpailuiden lähtöluettelot laaditaan ensimmäisen päivän osalta niin, että ensin osallistujat jaetaan kahteen yhtä suureen ryhmään tasoitusjärjestyksessä, jonka jälkeen arvotaan peliryhmät. Toisena päivänä lähtöryhmät määräytyvät tulosluettelon perusteella ja lähtöjärjestys on käänteinen, kuitenkin niin, että viimeiselle kierrokselle lähtevät kolme parasta ryhmää lähtevät lähtöjen keskivaiheilla.


Rauma Golf reikäpelimestaruuskisat 2024


Pelataan ajanjaksolla 01.06. – 08.09.2024

Kilpailumuoto: Tasoitukseton reikäpeli, tii 61/53

Kilpailusarjat: Miehet ja naiset

Ilmoittautuminen päättyy 26.05.2024

I. kierros 01.06. - 23.06.

II. kierros 24.06. - 21.07.

III. kierros 22.07. - 18.08.

IV. kierros 19.08. - 08.09.


Pelimuotona 18 reiän tasoitukseton reikäpeli. Ottelut pelataan ratkaisuun asti. Pelaajat sijoitetaan reikäpelikaavioon ilmoittautumisajan päättymishetken tasoituksen mukaan. Kaaviot klubin ilmoitustaululla.


Ottelut pelattava annetussa aikataulussa. Kaaviossa ylempänä oleva ottaa yhteyttä vastustajaan viimeistään viikkoa ennen eräpäivää ja ehdottaa kahta peliaikaa. Jos pelaajat eivät saa sovittua peliaikaa kilpailun johtaja määrää peliajan ja jos pelaaja ei saavu paikalle saa vastustaja luovutusvoiton.


Otteluissa ei varsinaista tuomaria, mutta epäselvissä tapauksissa seuran kapteenisto ja kilpailun johtaja muodostavat tuomarineuvoston, joka ratkaisee asian ottelun jälkeen.


Kilpailunjohtaja Mira Murtomäki 041 313 8135

Sarja

Tii

Miehet

61

Naiset

53

Seniorit miehet 50 / 70

58/53

Seniorit naiset 50 / 70

49